top of page
aura en chakra healing

Aura en chakra healing

Wat is een aura- en chakra healing?

Bij een Chakra- en aurahealing worden zowel je chakra’s als het energieveld rondom je lichaam in balans gebracht. Daardoor gaat de universele energie in je lichaam meer in balans trillen waardoor je je beter gaat voelen.

Deze healing werkt door op lichamelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Het werkt ontspannend, pijnbestrijdend en genezend. Door blokkades in het energieveld te helen, krijgt het lichaam ruimte om zich te herstellen. Je zal letterlijk en figuurlijk weer lekker in je vel zitten.

Energetische healing draait om een bijsturing in jouw energie die zorgt voor verandering. Deze verandering is niet altijd meteen of heel duidelijk merkbaar.

Sommige mensen voelen onmiddellijk heel veel. Andere mensen voelen heel weinig maar voelen de periode nadien een subtiel verschil in hun ‘zijn’.

Alles is energie!

Alles wat tastbaar is, komt voort uit en is doordrongen van de universele levensenergie.

Albert Einstein, een van de briljantste wetenschappers van de 20e eeuw, zei het op zijn manier:

“Dat wat wij “materie” noemen, is in feite energie waarvan de trilling is verlaagd, opdat deze waarneembaar wordt voor de zintuigen”.

Ons lichaam zit vol energie. Wij mensen, ZIJN energie. Van nature zoekt deze energie altijd naar groei, balans en verbinding. Hoe beter de energie in ons lichaam stroomt, hoe beter we ons voelen.

Het wezen van energie is dat het vibreert in allerlei frequenties. Elke frequentie heeft een andere invloed op de manier waarop de werkelijkheid tot stand komt. Een lagere vibratie creëert een langere trillingsgolf wat resulteert in een lagere toon of kleur. Dit zie je terug aan de klanken van de verschillende snaren op een snaarinstrument, maar ook in de kleuren van de regenboog. Bij een regenboog produceert de laagste frequentie rood en de hoogste frequentie violet licht.

Wat zijn Chakra’s?

In je lichaam zijn zeven belangrijke energiecentra aanwezig. Deze staan bekend als Chakra’s.

 

“Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent letterlijk ‘wiel’. Een Chakra kan je je daarom voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen, of in andere woorden, een ‘draaiend wiel van energie’.”

In feite zijn er in ons lichaam heel veel energiecentra.

Maar bij een Chakra healing concentreren we ons op deze zeven Chakra’s of energiewielen.

Medische wetenschap heeft aangetoond dat Chakra’s in het lichaam uit balans kunnen raken door negatieve gedachten, chemisch bewerkt voedsel en andere factoren uit de omgeving.

Bij een Chakra healing gaan we de chakra’s in evenwicht (balans) brengen en openen zodat de energie terug beter kan stromen in je lichaam en je je niet ziek, verdrietig, angstig of depressief voelt.

Een van de Chakra’s die het vaakst te zwak ontwikkeld, of uit balans is, is het eerste Chakra. Dit resulteert vaak in angst en onzekerheid bij mensen.

Het vervelende is dat dit je ‘basischakra’ is. Als dit uit balans is werken de andere energiepunten in je lichaam ook minder goed.

 

Wat is aura?

De Aura is de naam die wordt gegeven aan een etherisch energieveld dat ieder wezen uit- en omstraalt. Dit energieveld is opgebouwd uit trillingen van fijnstoflijke, subtiele krachten, waarvan de kleuren ons kunnen vertellen hoe het er met iemands welzijn voor staat.

De aura is wetenschappelijk bewezen en kan via speciale fotografie zichtbaar gemaakt worden. Het zien van de aura vraagt training en wordt meest waargenomen door helderzienden.

De meeste mensen kunnen de aura ook waarnemen door het aanvoelen van bepaalde dingen zoals bijvoorbeeld wanneer je voelt dat je vriendin in de put zit, ook al probeert ze het te verbergen.

De aura wordt al eeuwen beschreven!

De aura kan wel zeven verschillende lagen hebben en steekt minstens dertig centimeter uit naar alle kanten van je lijf. Hoe beter de verschillende lagen op elkaar afgestemd zijn, hoe gezonder en gelukkiger je bent. Met enige oefening kan je je aura vergroten of verkleinen. Of je kan je aura reinigen door bepaalde oefeningen te doen.

Door je aura af te sluiten kan je je ook afsluiten voor iemands negatieve of zware energie.

 

Hulpmiddelen:

Bij het herstellen van de Aura en het in balans brengen van de Chakra’s maak ik gebruik van pomanders. Deze pomanders bevatten de energieën van kleuren, kruiden en kristallen en een combinatie van 49 kruiden en essentiële oliën. Elke pomander bevat 7 verschillende kruiden via hun kleur verbonden met de 7 Chakra’s.

Energetische healing of Chakra- en aurahealing is GEEN:

  • Symptoombestrijding

  • Magie of tovenarij

  • Activiteit die een ander bij jou ‘doet’

  • Garantie voor genezing van kwalen of problemen

  • Vervanging van reguliere geneeskunde

Energetische healing is WEL:

  • Waarnemen van blokkades in energie

  • Een healer die als doorgeefluik van energie en bewustzijn fungeert

  • Stimuleert het zelfhelend vermogen van de cliënt

 

Wat kan je zelf doen?

Hoe effectief een healing is, ligt aan je eigen bereidheid tot ontvangen, loslaten. en opstaan voor verandering. 

Aura 

Aura tekening

Chakra's

chakras
bottom of page