top of page

Bachbloesemtherapie

Bachbloesems als sleutel tot de ziel:

“Behandel de persoon, niet de ziekte.

Behandel de oorzaak niet het symptoom.”

 

Dat is hoe Bachbloesems werken.

Bachremedies

"Gezondheid is ons erfgoed, ons recht. Het is de volledige eenheid van ziel, verstand en lichaam; en dit is geen ver of moeilijk te bereiken ideaal, maar iets dat zo gemakkelijk en natuurlijk is, dat velen onder ons het over het hoofd hebben gezien."
Dr. Edward Bach

Dr. Edward Bach

Psychisch en fysisch welzijn zijn nauw met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Soms kan een kleine bouwsteen het hele huis aan het wankelen brengen. Bij een dergelijk onevenwicht kunnen de zachte frequenties van Bachbloesems een positief effect hebben. Ze brengen geest en lichaam weer in balans. Ze kunnen echter een bezoek aan een arts niet vervangen. 

Bachbloesems kunnen helpen het emotionele evenwicht terug te herstellen. Ze hebben een positieve invloed op onze emotionele intelligentie en zijn een waardevol hulpmiddel om beter te kunnen omgaan met stresssituaties in het dagelijks leven. 

Bachbloesems zijn goed te verdragen en hebben geen nevenwerkingen. 

Bach Remedies kunnen helpen bij emoties als:

 • angst

 • twijfel

 • schuldgevoel

 • onverwerkt verdriet

 • stress

 • gebrek aan zelfvertrouwen

 • verbittering

 • zorgen

 • piekeren

 • ongeduld

 • moedeloosheid en wanhoop

 • eenzaamheid

 • enz... 

 

In die zin kunnen ze ook een weldadige ondersteuning bieden bij relatie- en kinderproblemen, bij het doorwerken van ziekteprocessen of moeilijke levens-omstandigheden zoals problemen op school of op het werk, echtscheiding, het verwerken van verlieservaringen. Tijdig ingezet hebben de Bach Remedies dus ook een belangrijke preventieve waarde.

De Bachbloemen Remedies zijn totaal risicoloos en kunnen bovendien probleemloos gecombineerd worden met elke andere behandeling of medicatie.
We noemen het daarom een complementaire heelwijze.
Ze zijn te gebruiken van baby tot bejaarde, en eveneens voor dieren en planten.

 

Bachbloesems zijn bloesemtincturen die gemaakt worden op basis van 38 essences. Ze danken hun naam aan hun bedenker, dokter Edward Bach, die tussen 1928 en 1936 onderzoek deed naar de geneeskrachtige eigenschappen van bloemen. De bereidingen zijn bedoeld om gemoedstoestanden weer in evenwicht te brengen.  

Vanuit het holistisch denken van Rust & Balans ben ik ervan overtuigd dat deze bloesemtherapie niet mag ontbreken bij het in balans brengen van ons lichaam en onze geest. 

In oktober 2022 volgde ik de basiscursus niveau 1 en begin mei 2023 volgde ik de basiscursus niveau 2. Begin april 2024 heb ik de vierdaagse consulentenopleiding gevolgd. arbij komen nog een aantal opdrachten die ik moet volbrengen om dan tegen eind van 2024 me een volwaardig erkend Bachbloesem consulent te mogen noemen.

Deze opleiding maakt deel uit van het Bach International Education Programme (BIEP) en is erkend door de Dr. Edward Bach Foundation, de educatieve afdeling van het Dr. Edward Bach Centre Engeland.
Dit internationale opleidings-programma bestaande uit drie niveau’s wordt in Vlaanderen georganiseerd door vzw De Walnoot, waar ik deze verschillende modules volg. 

Bij het samenstellen van een remedie zullen we samen in gesprek gaan en zal ik vragen stellen om  zo te gaan ontdekken welke gemoedstoestanden ervoor kunnen zorgen dat jij je niet zo goed in je vel voelt. Aan de hand van dat gesprek zal ik bepalen welke bloesems ik in het flesje zal gebruiken. Een flesje kan nadien perfect aangepast worden of afgehaald worden indien het dezelfde remedies bevat. 

Een bachbloesem vervangt geen medische behandeling uit de reguliere geneeskunde. 

bottom of page