top of page
Mind body en spirit balans

Wanneer ben je in balans?

‘In balans’ zijn is:

Dicht bij jezelf zijn.

 

Ok, maar wat is dat dan?

Je bent dicht bij jezelf als je je krachtig voelt, in jezelf gelooft en jezelf blijft. Je weet waar je goed in bent en je doet dat ook. Je doet de dingen die je leuk vindt. Je leeft vanuit je kracht, je hebt energie en je geniet en ervaart geluk. Je staat letterlijk stevig in je schoenen.


Leven vanuit vertrouwen in plaats van uit angst.

Leven vanuit angst houdt niemand vol. Je zal er niet prettiger van worden en verliest enorm veel energie. Je doet of laat iets omdat je bang bent iets kwijt te raken of om iets niet te willen voelen. En hoe meer je vanuit angst leeft, hoe angstiger je wordt.

Wanneer je leeft vanuit liefde en vertrouwen, ga je ook meer liefde en vertrouwen ervaren. Wat je zelf uitstraalt, krijg je gemakkelijker terug. En daar word je gelukkig van. Zo kan je doen wat je graag doet en zijn wie je bent.

Houvast vinden in je eigen kracht, vertrouwen en liefde.

Vertrouw op jezelf. Vertrouw op je eigen lichaam. Verzorg ook je eigen lichaam. Zie jezelf graag. Al deze dingen zorgen ervoor dat je meer in je eigen kracht gaat staan. Daarvoor moet je ook dingen durven loslaten. Loslaten dat je bijvoorbeeld dingen wil doen om een ander te plezieren. Opkomen voor jezelf. Als je lichaam of geest je duidelijk maken dat het genoeg is, moet je daar ook aandacht aan geven en erop vertrouwen dat je de juiste keuze maakt ten voordele van je lichaam en geest. Ook al is dat niet wat mensen rondom jou verwachten van jou.

Je goed voelen in je vel.

Je fysieke lichaam telt mee. Je lichaam heeft nood aan gezondheid. Gezonde voeding, voldoende slaap en voldoende ontspanning zijn onmisbaar voor een goede balans van zowel je lichaam als je geest.

 

Voor velen onder ons is het niet zo gemakkelijk om balans en rust te vinden.

Heb jij hier ook moeite mee? Dan ben je op de juiste plaats bij Rust & Balans. Er zijn verschillende technieken die jou kunnen helpen om in balans te komen. Rust in je hoofd, balans in je lichaam, dat is wat je hier kan vinden.  

Eén van de voorwaarden om door de verschillende behandelingen of gesprekken rust en balans te vinden, is jezelf openstellen. De behandeling met een open houding op je laten afkomen en openstaan om diep in jezelf te voelen.

bottom of page