top of page

Over mezelf

Over mezelf

Als jong meisje wou ik dierenarts worden. Dat was mijn droom want ik had een passie voor paarden.

Jammer genoeg is me dat niet gelukt. 

Mijn droom was weg en ik had geen idee wat ik wou studeren. 

Ik ontmoette mijn man op mijn achttiende en huwde op mijn 20'ste. 

Al snel had ik twee zonen. 

Het opvoeden van twee jongens was niet evident, zeker niet als hoogsensitieve mama. Maar toen wist ik niet dat ik hoogsensitief was. Ik had alleen last van overprikkeling maar ik kon dat niet plaatsen. Er was ook geen internet dus eens even iets googlen, dat bestond niet. 

Door mijn interesse in relaties, opvoeden van kinderen, gezinnen, enz... ging ik Gezinswetenschappen studeren. 

Ik studeerde af in 2006. Die opleiding was een verrijking van mijn leven. Zoveel puzzels vielen in elkaar. 

Met dat diploma kon ik aan de slag bij de politie. Maar ik hunkerde naar meer. 

Ik begon met een opleiding Maatschappelijk werk. Ik had heel veel vrijstellingen door mijn opleiding Gezinswetenschappen. 

Ik was de pionier als Gezinswetenschapper die Maatschappelijk werk wou bij studeren en kreeg hulp van de school om de vrijstellingen te bekomen. Toch moest ik nog een aantal studiepunten behalen en kwam ik in de klas bij jonge studenten terecht. Dat was een hele ervaring als dertiger. 

Ik ben altijd iemand geweest die prikkels ging opzoeken maar dat dan met het probleem van overprikkeling te kampen had. 

Zo kwam ik met Reiki in contact. In het begin bracht de Reiki heel veel teweeg in mijn hoofd. Ik kwam mezelf tegen. Vele emoties kwamen vrij samen met de energetische blokkades die zich in de loop van mijn leven gevormd hadden. 

Reiki bracht me als het ware verlichting op alle vlakken: lichamelijk, mentaal maar ook vooral emotioneel. 

Reiki bracht de rust in mijn hoofd die ik nodig had om te kunnen functioneren. 

Ik heb zowel binnen mijn professionele als privé-leven heel veel opleidingen gevolgd. Ik ben zeer leergierig! 

En sindsdien ben ik blijven lezen over hoogsensitiviteit. Op sommige momenten ging het goed. Maar op andere momenten zakte ik heel diep. Ik bleef op zoek naar zaken die me rust konden brengen. Want daar was ik voornamelijk naar op zoek: rust in mijn hoofd.

Ik had veel gezondheidsklachten en had chronische pijnen. Maar ik voelde me te jong om me over te geven aan de negatieve spiraal en zocht verder.

Vanuit mijn opvoeding was ik heel goed in het pleasen van anderen, in het zorgen dat anderen zich goed voelden, en dit alles ten koste van mezelf. Dat maakte ook dat ik totaal geen energie had… ik voelde me soms zo leeg en moe…

Toch bleef ik prikkels opzoeken. Ik volgde heel veel cursussen, bleef studeren, zocht uitdagende jobben, enz… Stilzitten is nooit een optie geweest voor mij. Ondertussen weet ik dat ook dat normaal is en een kenmerk van sommige HSP’ers. De high sensation seaker hoogsensitieve persoon (HSS HSP) zoekt zelf prikkels op. Daarom is het zo moeilijk om de balans te vinden tussen voldoende prikkels te krijgen en genoeg zorg dragen voor jezelf.

Op bepaalde momenten zocht ik hulp van therapeuten en psychologen. Want af en toe is het niet slecht om er met iemand anders over te praten. 

Dankzij de opleidingen, cursussen, workshops die ik gevolgd heb, heb ik geleerd dat je zelf iets kan maken van je leven. Ik wil mezelf niet meer verliezen in bepaalde situaties, niet meer leven als een kip zonder kop.

Ik weet dat je zelf kan kiezen welke weg je inslaat. Je kan je verliezen in de chaos in je hoofd en je kan je laten op zwiepen door onze huidige maatschappij waar de media inspeelt op de angst van de mensen.

Maar je kan ook kiezen voor een rustig leven. Je kan genoeg aarden om een balans te vinden in je leven. Zodat je voldoende geprikkeld wordt maar ook genoeg rust creëert.

Ik kies ervoor om mijn eigen leven te leiden. Ik wens dat ook jij jouw eigen leven kan leiden.

Tijdens alle opleidingen en studies heb ik ervaren dat het voor mij heel belangrijk is om in verbinding te gaan met mensen.

Daar put ik energie uit.

Ik heb heel veel mensen mogen ontmoeten die me inspireren en die me nog steeds helpen op mijn weg om mezelf te zijn.

Mijn droom is om ook andere mensen te inspireren. Om in verbinding te gaan met mensen en hen helpen de rust te vinden, die ik zelf ook gevonden heb bij alle verschillende facetten die ik nu aanbied via Rust & Balans.

Voor mij zijn “rust” en “balans” de twee kernwoorden in mijn dagelijks leven. Ze vormen de rode draad door mijn hele leven. Dankzij rust en balans kan ik zijn wie ik ben, kan ik het leven leven dat van mij is. En dat is zo mooi.

Waarom vertel ik dit over mezelf? Omdat het voor velen misschien herkenbaar is. Ik heb een hele weg afgelegd om te komen tot waar ik nu ben. Ik wens deze mooie weg ook aan jou toe.

Wat mij in balans houdt is vooral het energetisch werken: reiki geven en krijgen, spiritualiteit en gezond leven. 

bottom of page