top of page

Over mezelf

Over mezelf
Over mezelf: Afbeelding

Mijn verhaal 

In 2006 studeerde ik af als Gezinswetenschapper.

Deze opleiding was ik begonnen omdat ik als jong meisje niet de intentie had om verder te studeren en de voorkeur gaf aan huisje, tuintje, gezinnetje. Ik ontmoette toen mijn huidige echtgenoot en op mijn 20’ste huwde ik.

Op mijn 22’ste was ik al mama van mijn eerste zoon.

Op mijn 25’ste werd mijn tweede zoontje geboren. Dat is ondertussen bijna 30 jaar geleden.

Bij de opvoeding van mijn zonen stuitte ik dikwijls tegen heel moeilijke momenten waarbij ik het gevoel had gek te worden. Ik zag mijn zonen zielsgraag en toch had ik het gevoel het opvoeden niet aan te kunnen. Vooral wanneer ze druk waren (wat uiteraard logisch is voor twee jongens) had ik het gevoel dat mijn hoofd ging barsten.

Er was nog geen internet en dus weinig informatie.

Tijdens de opleiding gezinswetenschappen ben ik meer dan één keer mezelf tegen gekomen. Het studeren op latere leeftijd maakt toch dat je het op een andere manier ervaart. De leerstof kan je automatisch terugkoppelen op ervaringen uit je leven. Dat maakte de opleiding een verrijking van mijn leven! Ik ben mijn man nog steeds dankbaar dat hij me toen het laatste zetje gegeven heeft om te starten met de opleiding.

Op een dag zei een medestudent tegen me dat ik volgens haar misschien wel hoogsensitief zou zijn. Ze gaf me een boek… een wereld ging open voor mij. Al mijn twijfels aan mezelf, alle verwarrende emoties in mijn hoofd, alle chaos in mijn hoofd kreeg een naam… een verklaring. Ik ontdekte dat ik helemaal niet gek was. Ik was misschien wel anders dan de anderen, maar ik was niet abnormaal. De puzzel viel stilaan in elkaar.

En sindsdien ben ik blijven lezen over hoogsensitiviteit. Op sommige momenten ging het goed. Maar op andere momenten zakte ik heel diep. Ik bleef op zoek naar zaken die me rust konden brengen. Want daar was ik voornamelijk naar op zoek: rust in mijn hoofd.

Ik had veel gezondheidsklachten en had chronische pijnen. Maar ik voelde me te jong om me over te geven aan de negatieve spiraal en zocht verder.

Vanuit mijn opvoeding was ik heel goed in het pleasen van anderen, in het zorgen dat anderen zich goed voelden, en dit alles ten koste van mezelf. Dat maakte ook dat ik totaal geen energie had… ik voelde me soms zo leeg en moe…

Toch bleef ik prikkels opzoeken. Ik volgde heel veel cursussen, bleef studeren, zocht uitdagende jobben, enz… Stilzitten is nooit een optie geweest voor mij. Ondertussen weet ik dat ook dat normaal is en een kenmerk van sommige HSP’ers. De high sensation seaker hoogsensitieve persoon (HSS HSP) zoekt zelf prikkels op. Daarom is het zo moeilijk om de balans te vinden tussen voldoende prikkels te krijgen en genoeg zorg dragen voor jezelf.

Op bepaalde momenten zocht ik hulp van therapeuten en psychologen. Want af en toe is het niet slecht om er met iemand anders over te praten. 

Dankzij de opleidingen, cursussen, workshops die ik gevolgd heb, heb ik geleerd dat je zelf iets kan maken van je leven. Ik wil mezelf niet meer verliezen in bepaalde situaties, niet meer leven als een kip zonder kop.

Ik weet dat je zelf kan kiezen welke weg je inslaat. Je kan je verliezen in de chaos in je hoofd en je kan je laten op zwiepen door onze huidige maatschappij waar de media inspeelt op de angst van de mensen.

Maar je kan ook kiezen voor een rustig leven. Je kan genoeg aarden om een balans te vinden in je leven. Zodat je voldoende geprikkeld wordt maar ook genoeg rust creëert.

Ik kies ervoor om mijn eigen leven te leiden. Ik wens dat ook jij jouw eigen leven kan leiden.

Tijdens alle opleidingen en studies heb ik ervaren dat het voor mij heel belangrijk is om in verbinding te gaan met mensen.

Daar put ik energie uit.

Ik heb heel veel mensen mogen ontmoeten die me inspireren en die me nog steeds helpen op mijn weg om mezelf te zijn.

Mijn droom is om ook andere mensen te inspireren. Om in verbinding te gaan met mensen en hen helpen de rust te vinden, die ik zelf ook gevonden heb bij alle verschillende facetten die ik nu aanbied via Rust & Balans.

Voor mij zijn “rust” en “balans” de twee kernwoorden in mijn dagelijks leven. Ze vormen de rode draad door mijn hele leven. Dankzij rust en balans kan ik zijn wie ik ben, kan ik het leven leven dat van mij is. En dat is zo mooi.

Waarom vertel ik dit over mezelf? Omdat het voor velen misschien herkenbaar is. Ik heb een hele weg afgelegd om te komen tot waar ik nu ben. Ik wens deze mooie weg ook aan jou toe.

Wat mij in balans houdt is vooral het energetisch werken: reiki geven en krijgen, spiritualiteit en gezond leven. 

Over mezelf: Tekst
bottom of page