top of page
  • Foto van schrijverElise Van Gucht

Chakra's in balans


In het boekje Happinez n°3 van 2023 staat een artikel over 'Chakra's in balans'. Wanneer ik dergelijk artikel lees, ben ik altijd heel nieuwsgierig naar wat men schrijft. Er staan heel mooie foto's in het tijdschrift maar er staat nergens vermeld wat nu juist chakra's zijn. Ze gaan ervan uit dat iedereen dat weet. Maar ik ben ervan overtuigd dat veel mensen nog nooit stilgestaan hebben bij wat chakra's zijn. Misschien wel al hier of daar eens iets over gehoord, maar nog nooit een deftige uitleg over gehad. Dus:


Wat zijn chakra's?


We hebben een fysiek lichaam wat heel belangrijk en bijzonder is. Maar we worden ook omgeven door een pulserend elektromagnetisch energieveld dat wordt beschreven als een regenboogachtige aura of als een lichtgevend lichaam. Dat veld van 'verfijnde energie' stroomt door geconcentreerde energiespiralen en staat zo in wisselwerking met ons fysieke lichaam. Deze draaiende energiecentra worden chakra's genoemd, Sanskritisch voor 'wielen van licht'. Het zijn als het ware onze energiepoorten.

Er zijn zeven hoofdchakra's en enkele kleinere die de endocriene klieren en het lymfestelsel van goede energie voorzien en ongewenste energie verwijderen. Voor onze algehele gezondheid en het voorkomen van ziekte en ongemak is het belangrijk dat we onze chakra's goed voeden.

De chakra's zijn belangrijk voor ons begrip van holistische healing.

De zeven hoofdchakra's hebben elk een naam en zijn op een bepaalde plaats in ons lichaam gesitueerd. Elk chakra hangt samen met een bepaalde kleur en heeft bepaalde kenmerken die bij die bepaalde chakra horen. Een voorbeeld: je hebt het gevoel dat je niet kan zeggen wat je graag zou zeggen, je hebt een zogezegde krop in je keel, je voelt je emotoneel -> dit kan betekenen dat je keelchakra niet in balans is. Je kan zelf een aantal zaken doen om deze chakra in balans te brengen zoals je kan lezen op bijgevoegde foto: je kan kledij dragen in de kleur die bij de chakra hoort, je kan het gebied masseren of een mantra uitspreken die bij chakra hoort. Bij de keelchakra hoort: blauwe kleur en mantra = "I speak / ik laat mezelf horen". De keelchakra is ook verantwoordelijk voor alles wat met communicatie te maken heeft.

Je kan uiteraard ook een chakra-healing laten doen. Een chakra healing is een manier om het energie niveau van jouw verschillende chakra's weer in balans te brengen. Door jouw chakra's weer open te stellen (of soms juist wat te sluiten) kunnen fysieke en mentale klachten verdwijnen en zal je emotionele ballast en oude emoties kwijtraken. Deze healing kan nooit een traditionele genezingswijze vervangen. Het kan wel een aanvulling zijn.

Het belang van het energetisch in balans te zijn, wordt heel erg onderschat. Mensen die met energetisch werk bezig zijn, kunnen dit alleen maar beamen.


Bij een inwijding in de Reiki worden bepaalde chakra's geopend waardoor de universele energie nog beter kan stromen en ook doorgegeven worden. Per inwijdingsgraad worden een aantal chakra's gezuiverd.
Recente blogposts

Alles weergeven

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page