top of page
  • Foto van schrijverElise Van Gucht

Erkende consulentenopleiding bachbloesemtherapieAl geruime tijd was ik geïntrigeerd door de Bachbloesems... Ik had ze zelf ook al verschillende malen genomen. Toen mijn nichtje me vertelde dat ze haar zoontje die nogal snel overprikkeld geraakte, Bachbloesems had gegeven mét onverwacht én ongelofelijk resultaat, wist ik dat ik dat ook wou leren. Ik wou zelf gaan leren hoe ik de Bachbloesems kon gebruiken en toepassen bij mensen.

Ik begon te googlen en vond al snel heel wat cursussen waar je op enkele dagen tijd de Bachremedies kon kennen en weten hoe je ze moest toepassen. Het was misschien wel verleidelijk om op een snelle en goedkopere manier aan een papiertje te geraken waarmee ik kon bewijzen dat ik 'een' opleiding gevolgd had en dat ik de methode ook kon toepassen.

Zoals met vele zaken en dan ook vooral in deze wereld, was ik bang om met charlatans te maken te hebben. Hoe kan je nu op enkele dagen tijd de wereld van 38 Bachbloesems leren kennen? Was er toch niet iets meer opleiding nodig.

Toen kwam ik op de website van "De Walnoot" in Brasschaat terecht, een erkend opleidingscentrum in samenspraak met het Bach Centrum in Engeland. Daar moet je een heel traject afleggen alvorens je de erkende consumentenopleiding kan volgen. Het zou meer tijd in beslag nemen en ook iets meer kosten om erkend Bachbloesemconsulent te worden.

Ik zou de basiscursus volgen en dan zien wat het me zou brengen.

Maar meteen was ik in de ban van de Bachbloesems en ook de manier waarop Jef de opleiding gaf. Ik volgde alle voorbereidende dagen die nodig waren om de consulentenopleiding te mogen volgen. Maar vooraleer ik tot de erkende opleiding zou toegelaten worden, moest ik eerst een examen afleggen. En daarbij moest ik minstens 80 % halen.... Niet niks vond ik...

Ook al was ik super geboeid door de theorie over de Bloesems, toch vond ik het niet gemakkelijk. In eerste instantie dacht ik echt dat het nooit in mijn hoofd zou komen, ik kon ze maar niet uiteen houden... Er was zoveel informatie die ik moest koppelen aan elke bloesem... My God ... ik voelde me toch wel dom... Of was het de leeftijd misschien? Nochtans wist ik dat ik toch nog goed kon onthouden. Wanneer ik een boek las, kon ik veel memoriseren zonder te studeren zelfs.

Dus dit zou niet goedkomen.....

Maar met de hulp van de Bachbloesems én mijn geduld, doorzettingsvermogen, zelfzekerheid en het geloof in mezelf, is het me gelukt!

Afgelopen zaterdag heb ik de toets gaan doen... Het was niet eenvoudig.. zoveel kennisvragen en toepassingsvragen...

MAAR....het is me gelukt!! En nog wel met 84% ben ik geslaagd!

Ik mag binnenkort deelnemen aan het verlengd opleidingsweekend tot erkend consulent! En daar ben ik fier op!

Het opleidingsweekend is niet het laatste deel van de ganse erkende opleiding. Er komt nadien nog een heel traject van intervisie, casusbehandeling, paper maken, enz...

Maar ik kijk er volop naar uit om nadien de bloesems te gaan gebruiken bij mensen die er nood aan hebben. Ik weet dat ik er veel voor moeten doen heb, maar ik kan met fierheid zeggen dat ik geen charlatan ben en dat ik met kennis van zaken mensen ga begeleiden in hun weg naar meer balans met behulp van de wonderbaarlijke en fantastische Bachbloesemremedies!
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page