top of page
  • Foto van schrijverElise Van Gucht

Het geheim van een 100-jarig man...


Ik vroeg aan een honderdjarige man wat zijn geheim is om die leeftijd te bereiken... en ook nog steeds goed te zijn.

Zijn antwoord was: " Aanvaarden!"

Heel kort antwoordde hij: "Aanvaarden".

Daarna ging hij verder omdat ik vroeg wat hij daarmee bedoelde.

"Met aanvaarden bedoel ik dat je alles wat je overkomt moet aanvaarden, zowel de goede als de slechte dingen. En dat is soms heel moeilijk, maar het is de enige uitweg om verder te kunnen. Stel nu dat ik niet zou aanvaarden dat ik in een rusthuis woon... dan ben ik een oude knorpot en komt er niemand graag bij mij binnen. De verpleegkundigen zouden tegen hun zin bij mij komen. Zou dat niet triestig zijn? Ik aanvaard dat dit mijn thuis geworden is en zo kan ik genieten van de dagen die mij resteren".


Ik vond deze woorden te mooi om niet te delen met jullie. Want dan heb ik het nog niet zo mis met mijn uitspraken of de raad die ik aan mijn klanten geef: "Iets wat je niet kan veranderen, moet je accepteren. Alleen zo kan je dingen loslaten en verder gaan met je leven."


In het boek dat ik net gelezen heb van Rasjhree Patel, Het geheim van Levenskracht, bevestigt zij dit ook nog eens.

"Alle grootmeesters waren het erover eens: weerstand is een teken van zwakte en acceptatie is een van de grootste krachten van de mensheid. Als je je overgeeft en accepteert, biedt dat de mogelijkheid om uitdagingen te overstijgen".

"Het is zoveel krachtiger om verandering op gang te brengen vanuit acceptatie."


Ik wil met deze post een ode brengen aan de honderdjarige man die een ongelofelijke waarheid bezit en die zelf het levende bewijs ervan is. Ik ben ervan overtuigd dat die man zijn leven ook niet altijd over een leien dak gelopen is, maar het is hoogst waarschijnlijk de manier waarop hij ermee omgegaan is. Of misschien heeft hij deze levensles ook maar in zijn laatste jaren ontdekt... dat kan natuurlijk....

En ik besef uiteraard heel goed dat het voor de ene persoon al gemakkelijker is dan voor de andere. Maar als je de intentie hebt om toch iets te doen bewegen in jezelf, kan het alleen maar positiever worden.

Wil je graag hulp hierbij, dan kan je altijd bij mij terecht...

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page