top of page
  • Foto van schrijverElise Van Gucht

Het geheim van Levenskracht


Graag wil ik enkele citaten uit dit boek delen met jullie:


"Een drukke mind is de grootste brandstofverbruiker die er is. Het is een monsterlijke machine die energie verbrandt alsof de dag van morgen niet bestaat".


"We denken graag dat we dingen oplossen door erover te piekeren. Maar zeg eens, wanneer heeft je zorgen maken je ooit geholpen met het vinden van een oplossing?"


"Emoties zijn pure energie. ze zijn simpelweg de op- en neergaande beweging van levensenergie in het systeem, vandaar de term "e-motie".


"Boosheid en angst zijn negatieve emoties, niet omdat ze op zichzelf slecht zijn, maar omdat ze storing in je mind veroorzaken, en omdat die storing een negatief effect heeft op je energieniveau, je kijk op het leven en je levenskwaliteit. Positieve emoties zoals blijheid, geliefd zijn, .... worden positief genoemd omdat ze je levenskracht aanvullen en verhogen. Ze brengen je terug naar het heden."


"Onbalans in de ademhaling, duidt op onrust en ongemak in de mind."


"Als je naar baby's kijk zie je dat hun buik naar buiten gaat als ze inademen. Een van de redenen waarom kinderen zoveel energie hebben, is dat ze inademen met het meest natuurlijke ritme van het diafragma. Ze halen een enorme hoeveelheid energie binnen via de inademing en laten alles wat vastzit weer gaan via de uitademing. Als we ouder worden en spanning opbouwen in lichaam en geest, draait het patroon zich om. We beginnen met het vasthouden van stress en spanning in het buikgebied. In de Japanse traditie staat het buikgebied ook wel bekend als hara: het krachtcentrum van het lichaam. Als we dit patroon omdraaien, verschuift onze minste op een natuurlijke manier van suf en uitgeput naar verruimd en opgewekt."


"Soms betekent acceptatie de confrontatie met de realiteit aangaan en eindelijk de veranderingen doorvoeren die je hebt vermeden met al je mooie verhalen en excuses."


"Acceptatie is niet hetzelfde als opgeven!"


"Acceptatie betekent niet erbij gaan zitten en klappen incasseren; het betekent het beëindigen van de innerlijke oorlog tegen de werkelijkheid waar je al je hele leven tegen vecht. Hijs de witte vlag, geef je over aan de 'vijand' en accepteer het leven dat pal voor je is. Nu ben je er klaar voor om er volledig voor te gaan."


"Onze perceptie is een keuze".


"Zelfmeesterschap is het wijs leren omgaan met de kracht van perceptie in het co-creëren met het leven. Als onze intentie helder is en ons bewustzijn opgewekt, dan reorganiseren moleculaire structuren zich om ons te geven wat we verlangen. Dit is hoe spontane genezing plaatsvindt. Dit is hoe het leven naar je toe komt, in plaats van dat jij het najaagt. dit is hoe wonderen gebeuren. Een wonder is niets anders dan een krachtige intentie die gepaard gaat met een verheven bewustzijn."


Ik kan nog meer citaten overnemen, maar dat heeft niet veel zin. Ik kan het boek alleen maar aanraden!

Tijdens de behandelingen (vooral bij reiki) die ik geef, doe ik weleens visualisaties of meditaties die vooral gericht zijn op het naar binnen keren van je gedachten... je focus leren leggen op je hara, je kern, je ziel... opnieuw leren voelen...

En ook vraag ik meestal om eens heel goed in te ademen om je longen en longblaasjes te vullen met zuurstof en nadien heel diep uit te ademen om je longen ook weer leeg te maken. Met je ademhaling kan je heel veel doen in je lichaam. En dat hoeven echt niet die speciale ademhalingstechnieken te zijn.


Rajshree Patel bevestigt in haar boek dat deze twee dingen meespelen in het hervinden van je Levenskracht. Ik kan het boek alleen maar aanbevelen voor iedereen die zich durft open te stellen en durft om de regie van zijn eigen leven in handen te nemen.Ik had dit boek al eens gelezen en ik wou het echt wel nog eens opnieuw lezen. Ook al is het eenvoudig geschreven, toch moet je er je gedachten wel bijhouden. Maar het is zooo interessant! Alleen vond ik de tijd niet om het opnieuw te lezen.

Nu moest ik een ingreep laten uitvoeren waar ik toch wel wat stress voor had en de dag voor de ingreep en de dag zelf moet je toch wel engelengeduld hebben... ze laten je op een bepaald uur nuchter binnenkomen maar dan zit je daar nog enkele uren te wachten.

Dit was dus het ideale moment om dit boek terug in handen te nemen en te lezen. Ik heb het in twee dagen uitgelezen! En het was dan ook zodanig boeiend dat ik mijn gedachten erbij kon houden en niet aan de stress dacht van wat me te wachten stond.Recente blogposts

Alles weergeven

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page