top of page
  • Foto van schrijverElise Van Gucht

Kerst voor iedereen...

Wanneer het einde van het jaar dichter bij komt, wordt het een gezellige tijd. Het is niet voor niets dat men zegt dat Kerstmis de gezelligste tijd van het jaar is.

Kerstmis is voor mij een periode van cadeautjes kopen, een warme sfeer, lekker eten en drinken, kerstmarkten en kerstversiering, overal lichtjes, familie- en vrienden momenten en meestal blije mensen.

Anderzijds is het een periode waarbij ik nog meer besef dan anders dat het voor vele mensen anders is... mensen die eenzaam zijn, die hun geliefden moeten missen, mensen die ziek zijn, maar ook mensen die op dit moment in oorlog leven,...

Daar word ik stil en verdrietig van.

Maar wat doe ik met dit verdriet? Wat doe ik met deze negatieve energie? Hoe kan ik hiermee verder? Hoe kan ik genieten terwijl er tegelijkertijd zoveel leed is?

Ik stuur reiki naar mensen die energie nodig hebben. Ik stuur positieve intenties mee en hoop dat het beter wordt, dat de wereld voor alle mensen beter wordt. Ieder mens heeft recht op een goed leven.

Ik besef dat dit een zeer grootse droom is... Maar een mens mag toch dromen? Vooral met kerstmis mag dit...


Rond kerst gaan we enkele dagen weg, naar zee, naar de Ardennen, maakt niet uit naar waar, even weg uit de dagelijkse drukte, even terug dichter komen bij mezelf... Stilstaan om nadien weer verder te gaan.


Ik wens jou een hele warme kerst toe!!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page