top of page
  • Foto van schrijverElise Van Gucht

Selfcare

Wat betekent zelfzorg voor jou? Zorg jij goed voor jezelf?

Ik probeer dat wel te doen. Haha, ik ben voorzichtig en daarom zeg ik 'probeer'. Maar het is elke dag opnieuw toch een uitdaging om te doen wat goed is voor mezelf.

Als pleaser ben ik vaak ook teveel bezig met wat goed is voor iemand anders. En daarbij vergeet ik dan mezelf.

Toch heeft het leven me geleerd dat het nodig is om voor mezelf goed te zorgen zonder enig schuldgevoel. Want o ja, dikwijls komt dat gevoel dan naar boven....

Hoe zorg ik nu voor mezelf? Ik las tijdig een moment van rust in en doe wat ik op dat moment graag doe. Ik hou me bezig met Reiki en met alles daarrond. Ook dat is me-time. Het is een gezond evenwicht tussen geven en ontvangen. Ik ontvang de universele energie en geef hem door aan iemand anders. Daarvoor moet ik in verbinding gaan met die persoon. Dat geeft me meestal een heel goed gevoel waar ik een intens innerlijk rustgevoel ervaar.

Ik geef mezelf ook vaak Reiki, soms heel onopvallend... maar ik word daar rustig van.

Ik doe ook graag handwerk (haken, breien, enz...). Ook dat is voor mij een meditatiemoment, want mijn denken wordt min of meer stil gezet.

Ik probeer te genieten van heel kleine dingen. Ook dat noem ik zelfzorg. Zo bijvoorbeeld kan ik intens gelukkig worden door mijn twee hondjes te zien slapen... of de vogels in de tuin te zien zoeken naar eten om hun kroost te voederen... de lente die de natuur doet ontwaken, ...

Ja, ik kan van kleine dingen ontroerd worden... en daar krijg ik een instant gelukkig gevoel van.

Ik ben wel nieuwsgierig hoe jij voor jezelf zorgt?


Deze foto komt uit Happinez n°3 2023


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page